Dru-yoga – Open je hart

(Glim)lachen, bewegen en ontspannen

Dru-yoga is zacht voor het lichaam, helend voor je hart. Het uitgangspunt is de opening van het hart. Als je plezier hebt, dan komt dat vanzelf, dus bij mij mag je lachen en praten tijdens de les. Mijn wens is een groep vrienden, die elkaar zonder verplichtingen wekelijks ontmoet. De les duurt 1 uur en een kwartier en na afloop bied ik een kopje thee aan.

Yoga uit het hart

Yoga is moeiteloos werken vanuit de adem met lichaam, geest en energie. De energie van de zon, de maan, de wind en natuurlijk de aarde. Het bijzondere aan deze vorm van yoga is het werken met een serie van bewegingen. Bewegingen, die blokkades in je lichaam opheffen, die je lichaam soepel en krachtiger maken.

Ik geef sinds 2002 les. Mijn opleiding heb ik gevolgd in Wales. Belangrijk uitgangspunten voor mijn lessen zijn: je hoofd leeg maken (betere concentratie), stijfheid opheffen -je lichaam leniger laten worden door bewust zijn en door spanning los te laten. Leerlingen geven mij de feedback, dat ik een prettige stem heb en op een rustige, ontspannen manier les geef.

Hatha yoga en Dru yoga zijn de basis van mijn workshops. En ik voeg dat toe wat op mijn pad komt uit andere richtingen. De voordelen van (DRU) yoga zijn:

  • je krijgt meer energie;
  • het vermindert werkgerelateerde klachten als rug-, nek- en schouderklachten;
  • je wordt flexibeler, zowel fysiek als mentaal;
  • je voelt je meer ontspannen, maakt je minder zorgen en kunt meer in het ‘NU’ staan;
  • je bent beter opgewassen tegen stress en blijft beter in balans.

Yogales en workshop

Ik woon sinds 2017 op Texel (Oosterend) en geef daar DRU yogales.

Bent u met een groep op Texel en zoekt u een activiteit? U kunt me inhuren voor een les op een locatie binnen of buiten.

Misverstanden over yoga

Je moet lenig zijn, het is een religie/een sekte, yoga is niet intensief genoeg-ik heb behoefte aan een work-out en de laatste: je moet maanden aan yoga doen voordat je er wat aan hebt. In mijn berichten zal ik de misverstanden verder uitwerken.