Hormoon yoga: Herstel je hormonale balans!

Een serie bewegingen: als een zonnegroet voor de hormonen

Overgang, kinderwens, pcos of menstruatieproblemen? In een workshop van een dag leer ik je  HORMOONYOGA.  Houding en adem zijn gericht op het stimuleren van de schildklier, hypofyse en eierstokken, waardoor je hormoonspiegel in balans komt. De serie is speciaal ontwikkeld door Dinah Rodriguez. Ik ben dankbaar voor wat de serie mij persoonlijk gebracht heeft (meer energie, normale menstruatie, steviger haar en nu een geleidelijke weg naar de overgang).  Dinah Rodriqueze heeft me gecertificeerd om hormoonyoga aan jou door te geven. Dit is het 10e jaar, dat ik mijn kennis en liefde voor deze serie geef.

Je hoeft geen klachten te hebben, want het is gewoon een mooie yogaserie, die je vrouwelijkheid versterkt.  Je voelt je vitaal en je vrouwelijke vormen worden versterkt of keren terug. De serie is dynamisch met mooie stiltemomenten.

Voor vrouwen en meisjes met menstruatieklachten nemen bijvoorbeeld de stemmingswisselingen af, wordt de menstruatie regelmatiger en gelijkmatiger.

Vrouwen met een kinderwens hebben baat bij deze serie. De kwaliteit van de eicellen neemt toe, waardoor de mogelijkheid ontstaat om zwanger te worden. En doordat de serie ook het progesteron verhoogt neemt de kans op innesteling van de eicel toe. Voor, tijdens of na een vruchtbaarheidsbehandeling doen vrouwen vaak mee aan de workshop. Het ontspant en je hebt zelf het stuur in handen en dat is nodig in de tombola van fertiliteitsprocedures.

En na de bevalling (voldragen of miskraam) heeft het (hormonale) lichaam de tijd nodig om weer terug te komen. Dat gebeurt vaak niet vanzelf. Een dag hormoonyoga is ontspannend, tijd voor jezelf en zorgt dat je terug in balans komt. De kans op een postnatale depressie wordt minder.

In de (aanloop naar de) overgang neemt de FSH-waarde toe. Het follikel stimulerend hormoon geeft het signaal af aan de eierstok om actiever te worden, m.a.w. vraagt aan de eierstok om oestrogeen te produceren. De hormoonyoga serie stimuleert om deze reden de eierstokken en vermindert door het verhoogde oestrogeen de overgangsklachten.

Bij vervroegde overgang verhoog je daardoor de kans op een zwangerschap – mocht deze wens bestaan.

In een dag

Leer ik je de serie. De groep bestaat uit maximaal 10 vrouwen. De kosten zijn 59 euro. Wil je meedoen: stuur een mail naar maria@uithethart.nl.
Als je wilt kom ik naar je toe! Voorwaarde is, dat jij een zaal (grote woonkamer mag ook) afspreekt en mede deelnemers organiseert. Ik ondersteun je door de datum op de site te zetten. De kosten zijn 350 euro incl BTW, beschrijving van de serie en excl reiskosten. Je kunt ook thuis beginnen met het filmpje op yogaTV. Helaas is dit echter niet de complete serie, waardoor je wel de eierstokken stimuleert, maar de hypofyse en schildklier niet of in mindere mate.

Met plezier

Het belangrijkste is om plezier te hebben in wat je doet. Stress verlaagt namelijk het oestrogeen.

Als je meer over mij wilt weten, kun je ook kijken op www.uithethart.nl.

Hartegroet, Maria