Hormoon gerelateerde klachten

Bij jonge meiden is het lichaam op zoek naar de hormonale balans. Soms komt de menstruatie niet of laat op gang daardoor. Of juist heel heftig met allerlei PMS-klachten. Buikpijn, stemmingswisselingen, hoofdpijn, soms zo ernstig dat je niet in staat bent om iets te doen. Omdat je jong bent, is de ervaring, dat dit vrij snel effect heeft en dat het blijvend is.

Een betere en meer natuurlijke oplossing dus dan de anticonceptiepil. Doen dus!

Puberteit en overgang kunnen op elkaar lijken. Ik hoor van vrouwen in de overgang, dat hun depressiviteit van de puberteit weer terug keert. Je niet goed in je vel voelen zitten, is dus zeker voor een gedeelte of helemaal hormonaal. Doe de serie en ontdek wat het voor jou kan doen!

Twintigers en dertigers

Als de hormonen uit balans zijn, dan willen PMS-klachten ontstaan of aanhouden. Verstoringen in de menstruatie kunnen ook veroorzaakt worden door PCOS, eetstoornissen, endometreose, poliepen of stress (emotionele gebeurtenissen of bijvoorbeeld werkdruk). Bij zware endometreose wordt de hormoonyoga afgeraden. In alle andere gevallen kan het een natuurlijke weg zijn om een aangenamer leven te krijgen. En om de menstruatie op gang te krijgen in een regelmatig ritme.

Klachten kunnen ook ontstaan door een trage schildklier of hypofyse. De serie stimuleert ze, zodat medicatie misschien overbodig wordt.

Zwangerschap, kinderwens en IVF

De hormoonyoga helpt je lichaam om meer oestrogeen aan te maken, waardoor de kans op zwangerschap toeneemt. Het is tijdens of voorafgaand aan de IVF-procedure een prettige manier om zelf sturing te hebben. Zelf iets te kunnen doen.

Als je bevallen bent, dan moet je lichaam opnieuw hormonale balans vinden. Dan kun je de hormoonyoga inzetten om dit te ondersteunen.

Veel vrouwen stoppen met de pil, omdat ze zwanger willen worden. De menstruatie komt dan niet altijd goed op gang, omdat de hormoonhuishouding verstoord is. De eierstokken zijn nog niet gewend te functioneren. De hormoonyoga maakt ze wakker.

Overgang en menopauze

Vanaf ons 35e levensjaar neemt het oestradiol af. Dan gaat het lichaam richting de overgang. De overgang gaat gepaard met klachten. Oestrogeen blijkt een belangrijke factor in het leven van de vrouw te zijn. Daar kom je op deze leeftijd achter. Het is tegelijkertijd ook nog een taboe, iets waar je geacht wordt mee te leren leven. Opvliegers, nachtelijk zweten is iets waar wel over gesproken wordt. Stemmingswisselingen, depressiviteit, verlies van libido, gewrichtsproblemen, botontkalking, carpaal tunnelsyndroom, gewichtstoename, vaginale droogte, verlies van de vrouwelijke vorm, verlies van energie en/of haaruitval kunnen ook effecten van de veranderende hormonale balans zijn.

Voor iedere vrouw is het verschillend. Onze levensomstandigheden, voeding en verhouding tussen de verschillende hormonen is een unieke combinatie.

Wil je op een fitte manier, vrouwelijk en met wijsheid en plezier in deze fase staan? Probeer dan hormoonyoga, en zie of het in je leven past.