Mag je een vrouw vragen naar haar kinderwens (1)

Ben je in de dertig en heb je nog niet voor nageslacht gezorgd, dan willen mensen graag weten hoe dat precies zit. Maar is het wel oké om een vrouw te vragen naar haar kinderwens? Actrice Katja Herbers vindt van niet en legt dat bij RTL Boulevard haarfijn uit aan presentatrice Bridget Maasland.

Tijdens een interview met de actrice, die in de VS hard aan de weg timmert, wil Bridget graag het volgende weten: “Jouw vriend woont in Australië. Lastig, want ik begreep dat je heel graag kindjes wil.”

Katja gaat daar in eerste instantie niet op in en legt vriendelijk maar beslist uit waarom ze dat een vervelende vraag vindt.

“O ja. Weet je wat ik dus vind? Dat je als vrouw de andere vrouw niet mag vragen over kindjes. Ik ga het heel erg goed uitleggen voor de kijkers thuis. Er is natuurlijk iets vervelends aan dat je als je boven de 30 bent altijd maar gevraagd wordt, van: wil je kinderen, wil je zwanger worden, bla bla bla? Wie weet is iemand aan wie je dat vraagt al vijf jaar bezig met ivf en is dat een heel emotioneel en ingewikkeld proces.”

Katja vertelt dan uiteindelijk toch dat dat bij haar niet het geval is. Ze heeft gewoonweg nog geen tijd gehad om een gezin te stichten en hoopt dat het wel lukt.

Laat een reactie achter