misverstanden rondom yoga: lenig en op je hoofd staan

Tegenwoordig kennen we altijd wel iemand in ons netwerk, die aan yoga doet. Er zijn vele vormen van yoga en de meest extreme krijgt vaak aandacht. Ook vind ik het altijd opvallend dat mensen direct zeggen als ze een proefles yoga gaan doen: ‘ik ga niet op mijn hoofd staan.’ En daar ben ik het mee eens. We hebben deze spieren onvoldoende ontwikkeld. En het tweede dat vaak gezegd wordt: ‘ik ben niet lenig’

Je moet lenig zijn om yoga te kunnen doen

Dat is geen verwonderlijke gedachte wanneer je foto’s ziet van mensen in ingewikkelde yogahoudingen. Toch zijn er genoeg toegankelijke yogastijlen, waarvan Dru Yoga de meest bekende is, waar de zachter uitgevoerde houdingen even grote effecten hebben. Een van de doelen van yoga is om te werken aan een gezond en flexibel lichaam. Door yoga te doen word je langzamerhand flexibeler; je hoeft niet al lenig te zijn.

Laat een reactie achter