PCOS, voeding en hormoonyoga

Er zijn steeds meer voorbeelden, dat vrouwen met de diagnose PCOS hun cyclus krijgen door een combinatie van voeding en hormoonyoga.

Zoals een vrouw verwoordde: “Ik ben op mijn 24/25ste gediagnosticeerd met PCOS en had altijd last van een zeer onregelmatige cyclus (menstruatie bleef vaak maandenlang weg). Wanneer ik niet de pil slikte ontwikkelde ik veel kleine follikels en ook grote cystes. Daarnaast altijd last gehad van huidproblemen (acne en ook folliculitis/gistpuistjes). Er werd mij verteld dat PCOS iets is wat je voor de rest van je leven houdt, en waar (in de reguliere geneeskunde) geen duidelijke oorzaak/oplossing voor wordt gegeven.

Inmiddels heb ik nu voor het eerst sinds ik in 2013 een andere levensstijl (m.n. voeding met een laag glycemische index, weinig gluten, weinig zuivel) heb ontwikkeld, al zo’n acht maanden een regelmatige cyclus.”

 

Laat een reactie achter