Progesteron en abortuspil-stopper

Het volgende las ik in Opzij: Er is een abortuspilstopper uitgevonden. Wetenschappelijk  bewijs ontbreekt nog. Het maakt wel duidelijk hoe belangrijk progesteron is en waarom de hormoonyogaserie dit stimuleert.

“De abortuspil en de abortuspilstopper
De abortuspil is een behandeling met verschillende tabletten. Het eerste tablet stopt de aanmaak van het zwangerschapshormoon progesteron, dat ervoor zorgt dat de vrucht zich in de baarmoeder nestelt. De tweede serie geeft baarmoederkrampen zodat de vrucht het lichaam verlaat. De abortuspil kan worden ingenomen tot de negende week van de zwangerschap.

De abortuspilstopper bestaat uit progesteron en kan worden gebruikt tot 72 uur na inname van het eerste tablet van abortusbehandeling. Zo wordt het effect van de eerste abortuspil tenietgedaan.

Volgens Van der Wende en huisarts Hildering uit Urk raakt de vrucht niet beschadigd door de behandeling. Het Genootschap van Abortusartsen spreekt dit echter tegen en zegt dat er kans is op afwijkingen. Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft nog geen standpunt ingenomen over de kwestie.” uit Opzij 8 sept 2017

Laat een reactie achter